(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2021)
У статті розглянуто лінгвістичні особливості новотворів, виявлені в американських щотижневиках Newsweek та U.S. News та World Report. Виявлено та описано лексичні та граматичні новотвори. Зазначені оказіоналізми утворені за аналогією з існуючими словотвірними моделями. Лексичні новотвори віддзеркалюють явища політичного та суспільного життя Сполучених Штатів. Граматичні новотвори відображають тенденцію до порушення мовних норм і наближення до розмовного варіанту англійської мови. Жаргон є активною сферою комунікативної діяльності, яка сприяє появі оказіоналізмів. Виявлені новотвори виконують низку функцій, відображають суспільні зміни та допомагають мовцям точніше виражати свої думки та емоції.