(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2021)
У цьому дослідженні проведено наукову розвідку понятійного компоненту концепту APPLICATION в сучасному англомовному дискурсі. Концепт є параметричним, специфічним і регулятивним. Протягом п’ятиста років він збагатився п’ятьма когнітивними ознаками, а ключове ім’я application в значеннях «комп’ютерний додаток» і «комп’ютерна програма» скоротилося до app. Структура понятійного компонента концепту APPLICATION складається з ядра і двох шарів. Ядро містить етимологічно мотивовану когнітивну ознаку «нанесення чого-небудь на що-небудь ще». Перший шар містить шість когнітивних ознак.