(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2021)
У статті висвітлені методичні засади здійснення медіації під час навчання іноземних мов студентів, які не вивчають переклад як фах. У результаті дослідження: викладено положення концепції здійснення медіації, зібрані у додатковому томі до «Загальноєвропейських Рекомендацій з мовної освіти», які є релевантними для навчання медіації студентів; проаналізовано типові комунікативні ситуації, у яких здійснюється медіація; обґрунтовано практичну зорієнтованість процесу медіації у рамках навчання іноземних мов; розроблено алгоритми створення завдань на медіацію; розглянуто можливості оптимізації навчального процесу через інтеграцію у нього завдань на медіацію; запропоновано зразки завдань на здійснення медіації.