(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2022)
Проаналізовано концепт ПАТРІОТИЗМ у художній картині української поезії початку XXI століття; з’ясовано номінативне поле заявленого концепту, його внутрішній зміст; виокремлено ядерну, напівпериферійну та периферійні зони. Визначено місце концепту ПАТРІОТИЗМ у системі цінностей українців. Виявлено нові форми мовної експлікації досліджуваного концепту, зумовлені змінами в суспільному житті українського народу через збройний конфлікт на Донбасі та окупацію частини території української держави. Визначено, що експлікація концепту ПАТРІОТИЗМ в українських поетичних творах XXI століття свідчить про значне розширення меж його загальноприйнятого тлумачення.