(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2022)
Міжкультурна комунікація для міжнародної співпраці, навчання й навіть відпочинку дає нам знання, досвід і розширює світогляд. Вона допомагає зрозуміти інші народи й краще пізнати свою культуру. У науковій розвідці проаналізовано здобутки зарубіжних науковців у напрямі міжкультурної комунікації, які досліджували різні аспекти крос-культурної усвідомленості, й переваги цих знань для легкої адаптації до нової культури й суспільства, а також трансформації цих знань у компетентність і розвитку гнучкості та адаптивності. Також нами консолідовано рекомендації й поради експертів із міжкультурної комунікації для опанування різних культур й ефективної співпраці у полікультурних компаніях. Оперуючи отриманими знаннями, будь-який фахівець зможе продемонструвати відкритість до різноманіття культур, зацікавленість ними, коректне спілкування із зарубіжними партнерами, розуміння й повагу до власної культури та мультикультурної різноманітності для вирішення нагальних проблем світової спільноти.