(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2022)
У статті йдеться про міжкультурну комунікацію, що відбувається в контексті культурно обумовлених відмінностей у комунікативній компетентності його учасників. Саме відмінності істотно впливають на успіх чи невдачу комунікативної події. Автори стверджують, що міжкультурна комунікація має стати конкретною, видимою, відчутною в реальних ситуаціях спілкування та забезпечити реалізацію складних умінь та навичок, сформованих іноземною мовою, які спрямовані на адекватне спілкування з носіями іноземної мови, як вдома, так і за кордоном. Стверджується, що в процесі підготовки перекладачів мова повинна іти не лише про загальногуманітарну, а й про професійну міжкультурну комунікацію. Авторами наголошується, що в міжкультурному спілкуванні проблема етики набуває особливого значння, оскільки існує взаємодія між представниками різних культур, і кожна культура, звичайно, прописує свої етичні норми та правила.