(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2022)
Стаття присвячена дослідженню мета когнітивних стратегій студентів. У статті представлені результати емпіричного дослідження, мотиваційних та мета когнітивних стратегій та їхній вплив на навчальну діяльність студентів. Встановлено статистично значимі зв’язки між внутрішньою мотивацією та критичним мисленням. Виявлено середній прямопропорційний статистично значимий взаємозв’язок між зовнішньою мотивацією та повторним повторенням матеріалу, встановлено середній прямопропорційний статистично значимий взаємозв’язок між зовнішньою мотивацією та стратегіями організацією організації, що допомагають студентам вибрати необхідну інформацію, а також побудувати зв’язки поміж інформацією, яку слід засвоїти.