(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2023)
Стаття присвячена аналізу ефективних методів формування україномовної комунікативної компетентності у іноземних студентів. Ця проблема є важливою в сучасному освітньому середовищі у зв’язку зі зростаючою кількістю іноземних студентів, які навчаються в Україні. Підкреслено необхідність розробки та застосування ефективних підходів, що допомагають ефективно вивчати українську мову та культуру. У статті проводиться аналіз різних підходів та інноваційних технологій, які використовуються для формування україномовної комунікативної компетентності у іноземних студентів. Зокрема, розглянуто ефективність застосування комунікативного підходу, інтерактивних технологій. інтеркультурної комунікації. Мультимедійних технологій. В результаті дослідження було встановлено, що найбільш ефективними методами є ті, що поєднують в собі практичну роботу з мовою та використання сучасних технологій. Також, важливою умовою успішного формування україномовної комунікативної компетентності є індивідуальний підхід до кожного іноземного студента та розуміння його особистих потреб та цілей.