(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2024)
Стаття пропонує оглядовий аналіз методологій, що використовуються для дослідження оригінальності літературних творів у контексті авторського права. Вона розглядає складні виклики, пов’язані з визначенням та захистом оригінальності в сучасному цифровому середовищі. Стаття охоплює різні традиційні та сучасні підходи, включно з використанням передових технологій, таких як штучний інтелект, для визначення оригінальності. Також проводиться ретельний аналіз юридичних рамок та прецедентів, що формують рішення про авторське право. Крім того, стаття занурюється в етичні аспекти авторського права, підкреслюючи необхідність збалансованого підходу, який захищає права творців, одночасно сприяючи творчій свободі. Ця робота є цінним ресурсом для розуміння складних асоціацій між оригінальністю літературних творів та авторським правом, пропонуючи ключові ідеї для майбутніх досліджень та законодавчих розвитків у цій сфері. Стаття ретельно досліджує нюанси авторського права у відношенні до літературних творів, особливо зосереджуючись на критеріях, що складають оригінальність. Обговорюються наслідки цих критеріїв для авторів, видавців та юристів. Також розглядається вплив культурних та регіональних відмінностей на інтерпретацію оригінальності в глобальному контексті. Більше того, стаття висвітлює потенційні майбутні виклики та напрямки для досліджень, враховуючи швидке розвиток цифрових медіа та їх вплив на літературну креативність та авторське право. Цей всеохоплюючий аналіз пропонує цінні перспективи для кожного, хто займається літературною творчістю, юридичною практикою або академічними дослідженнями у цій галузі. Стаття далі досліджує динаміку між оригінальністю та авторським правом у літературних творах, підкреслюючи зростаючу роль цифрових платформ та міжнародних юридичних аспектів. Це детальне дослідження є незамінним для всіх, хто прагне глибшого розуміння сучасного та майбутнього ландшафту літературного авторського права.