(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2025)
Стаття присвячена теоретичним питанням спільного навчання, яке використовується на уроках, а також підходам, які застосовуються на уроках для розвитку та опанування мовних компетенцій студентів. Багато викладачів стверджують, що спільні види роботи є важливою складовою навчального процесу в університетах. Оскільки письмо вважається основним способом спілкування, особлива увага приділялася спільному або кооперативному письму, яке є важливою діяльністю для студентів, оскільки воно включає різні аспекти граматики, правильний вибір лексики, а також уміння генерувати та організовувати ідеї логічно та послідовно. Тому для студентів і випускників вкрай важливо вдосконалювати навички письма. Проте студенти вищих навчальних закладів часто стикаються як з об’єктивними, так і з суб’єктивними проблемами, навчаючись ефективно писати. З іншого боку, викладачі повинні вибрати, яку стратегію вибрати, щоб зробити свої заняття ефективнішими. З точки зору більшості фахівців, типові проблеми, яки мають студенти під час роботи з академічним письмом, можна вирішити шляхом генерування ідей для доповідей, есе та текстів у групах. Подібна спільна письмова діяльність покращує навички письма учнів, заохочує їх до співпраці, щоб обмінюватися знаннями та досягати певних академічних успіхів.