(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2026)
У статті з точки зору методики викладання/навчання іноземних мов проаналізовано використання навчального комплексу Netzwerk neu для формування лінгвокультурної (соціокультурної) компетенції студентів, які здобувають фахову освіту на кафедрі прикладної лінгвістики Національного університету «Львівська політехніка». Зазначено, що предметом вивчення іноземної мови є не лише власне мова, але й мовленнєва діяльність, або, точніше, мовленнєва взаємодія, а також культура народу-носія мови, певні мовні, лінгвокраїнознавчі та суто країнознавчі знання. У цьому контексті важливого значення набуває навчальний матеріал (підручник, посібник, навчальний комплекс, аудіо-, відеоконтент і т.п.). У процесі практичного викладання німецької мови як іноземної навчальний комплекс Netzwerk neu проявив себе ефективним застосунком для формування лінгвокультурної компетенції студентів в умовах презентного, дистанційного та змішаного навчання. Заняття з використанням зазначеного навчального пакету формують належне уявлення про німецькомовну культуру, сенсибільність та толерантне ставлення до іншої культури, що особливо актуальним є в сучасних умовах.