(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті йдеться про творчу спадщину сучасної канадської поетеси Маргот Озборн та її відтворення українською мовою. Встановлено, що домінантними концептами поезії М. Озборн є любов, краса та свобода. Авторка статті подає власні переклади поезії М. Озборн, а також висвітлює особливості її авторського стилю та іконічності. Водночас авторка порівнює поезію М. Озборн із віршами видатних українських поетес Лесі Українки та Ліни Костенко, відзначаючи схожість та спорідненість їх творчості.