(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті розглянуто поняття “авторська інтенція”, вивчено проблему формування та передачі авторської ідеї в емотивній прозі. На матеріалі англомовного художнього тексту (повість Джерома К. Джерома “Троє в човні, не рахуючи собаки”) представлено шляхи презентації авторського замислу з урахуванням певних законів словесно-художньої структуризації тексту. Визначено роль та художню вмотивованість використання такого стилістичного прийому, як іронія, що дозволяє експліціювати авторської точку зору на сторінках “малої” прози Джерома К. Джерома.