(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті представлено аналіз мовленнєвих актів жіночих персонажів французьких соціально-побутових романів ХІХ–ХХ століть з огляду на репрезентацію в концептуальному просторі творів текстового мегаконцепту жіночність. Особлива увага приділяється синтаксичним і експресивно-емоційним засобам маркування ґендерносрямованого текстового концепту.