(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена вивченню типових синтаксичних моделей, що використовуються для побудови висловлювань згоди/незгоди у сучасній англійській мові. Матеріалом дослідження слугували 68 романів американських та британських письменників кінця XX ст. – початку XXІ ст., на основі котрих було здійснено суцільну вибірку, що становить 3400 одиниць. Приклади згоди/незгоди були також запозичені з комп’ютеризованих корпусів BritishNationalCorpus (BNC) та Corpus of Contemporary American English (COCA).