(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
У статті розглядається близько 270 простих (монолексемних) мікротопонімів Бережанщини і Підгаєччини, утворених морфологічним способом креації, зокрема суфіксальні деривати. Спробуємо визначити основні дериваційні моделі вище зазначеного мікротопонімікону та встановити продуктивність конкретних структурно-словотвірних моделей і їх формантів у цьому краї.