(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
Стаття присвячена аналізу поняття “новомова”, її ознак та функцій в Орвелівсьій концепції та спробі простежитивиокремленні характеристики у сучасному дискурсі. Шляхи реалізації властивих Новомові маніпулятивних механізмів виявлені в евфемістичності, клішованості, десемантизації лексики, поширенні ухильної лексики, абревіатур, принципі політкоректності у медійному, політичному, рекламному дискурсі.