(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
У статті проведено системне дослідження складних інструментально-суб’єктних мінімальних синтаксичних одиниць сучасної української літературної мови на матеріалі художніх текстів у зв’язку з семантичними і валентними типами предикатів. Описано їхні семантичні, морфологічні та формально-синтаксичні варіанти, лексичне наповнення в семантично неелементарних простих реченнях. Визначено специфіку ускладнення інструментальної семантики суб’єктними значеннями.