(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
У статті висвітлено особливості синтаксичного переходу числівника в позицію дієслова, диференційовано відчислівникові синтаксичні транспозити за семантикою, проаналізовано особливості їхнього поєднання з підметовим називним і родовим відмінками, представлено між’ярусні кореляції компонентів формально-синтаксичної і семантико-синтаксичної структури речення.