(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
У статті розглянуто комунікативні характеристики слів-речень у прозових творах відомої української письменниці Марії Матіос. У художньому мовленні ці синтаксичні одиниці є яскравим засобом змалювання внутрішнього світу персонажів та вираження експресивності.