(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
У статті визначено екстралінгвістичні й інтралінгвістичні причини появи і розвитку абревіатур, досліджено різні класифікації cкорочень, виділено основні типи абревіатур у терміносистемах і вивчено їх характерні особливості.