(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
У статті з’ясовано, яке значення при вивченні інноваційних процесів у польській фразеології (зокрема, фразеології з компонентом-назвою тварини) мають соціолінгвістичні та корпусні методи дослідження. Виявлено, що використання вказаних методів дає змогу виявити зміни у семантичній структурі фразеологізмів (поява нових значень, інноваційних денотативних та конотативних сем у традиційному фразеологічному значенні), зміни традиційних схем сполучуваності фразеологізмів з елементами контексту, виникнення змін на рівні формальної структури фразеологізмів та появу неофразеологізмів.