(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
У статті розглядається творчість В. Стефаника і А. Чехова в українському та російському літературному процесі кінця XIX – початку XX ст., який маркується рисами перехідності. Визначається новаторство письменників у складній, багаторівневій, синтетичній парадигмі художності кінця XIX – початку XX ст.