(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
У статті робиться спроба визначити генетико-типологічні координати феномена натуралізму як самостійного літературного напряму в контексті світового літературного процесу. З’ясовуються особливості світоглядно-філософського підґрунтя та поетикальної моделі натуралізму.