(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
У статті проводиться компаративний аналіз головних персонажів оповідань Дженіфер Вайнер “Весільне ліжко” (Wedding Bed), “Лише десерти” (Just Desserts) і Ірен Роздобудько “Формула кохання”, “Сова”. На підставі порівняльного аналізу текстів творів робиться висновок про те, що, за допомогою протагоністів-жінок, сучасні американські й українські письменниці жанру малої прози змальовують драму душевних переживань жінок й причини подій, що привели до їх появи. Письменниці представили національні концепти вираження феміністичного дискурсу в своїх творах, які, окрім цього, містять тематичне і проблематичне навантаження.