(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
У статті з’ясовується науковий інструментарій М. С. Грушевського-літературознавця, визначаються основні методи і принципи дослідження літературних явищ, якими користувався учений. Авторка доходить висновку, що більшість з них належить порівняльному літературознавству, що може бути підставою для віднесення праці дослідника до набутків української компаративістики першої третини ХХ століття.