(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
У статті розкрити роль абсурду в творах В. Шекспіра. Описано принципи вживання категорії абсурду в текстах Шекспіра, зокрема принцип абсурдної випадковості, принцип наголошення на абсурдно прихованому характері причинно-наслідкових зв’язків тощо. Охакартеризовано особливості використання В. Шекспіром абсурдної зав’язки, розв’язки з абсурдно зміщеним центром, абсурдно-комічних ситуацій та абсурдно-комічних характерів та ін.