(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
Стаття присвячена проблемі російського дискурсу у творчості класика англійської літератури польського походження Джозефа Конрада. Незважаючи на неприйняття “російського” контексту художніх світів російських письменників, Конрад все ж таки перебував в орбіті впливів їх творчості. На думку автора, це значною мірою сприяло внесенню “слов’янського психологізму” в англійську літературу, що обумовило актуальність творів Конрада у сучасному світі.