(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
Порівняльно-типологічний аналіз прозового доробку Г. Квітки-Основ’яненка, Є. Гребінки та Ч. Діккенса дає можливість виявити спільності у художньому мисленні митців, які майже паралельно започатковували новий жанровий різновид у своїх літературах. Компаративне зіставлення окреслює й розбіжності, що були зумовлені національною специфікою та історичними умовами, а також “духовним кліматом” в Російській та Британській імперіях першої половини ХІХ ст.