(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
XV–XІХ ст. в історії української літератури є невичерпним джерелом для літературно-компаративістських студій, передусім – завдяки багатомовності (як наслідок мультикультурності) тогочасного письменства. Головне завдання науково-дослідних і видавничих осередків неолатиністики в Україні – всебічне інтердисциплінарне дослідження латиномовних літературних пам’яток та утвердження сучасної концепції історії української культури, як багатомовного, синтетичного за суттю процесу. Стаття присвячена аналізу сучасного стану досліджень латиномовної літератури в Україні.