(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті з’ясовано залежність тембральних характеристик вигуків від соціальної приналежності мовців. Автор статті вказує на кількісний розподіл вживання вигуків за соціальною приналежністю. Основну увагу автор акцентує на ілюстрації тембральних особливостей вигуків (формантної структури звучання) для обох статей із залученням багатофункціональної комп’ютерної програми Praat. Стаття пов’язана з аналізом формантної структури звучання вигуків,кількісного розподілу дикторів між різними групами мовців, залежності формант вигуків від соціального статусу мовців. За допомогою таблиць наочно зображено показники кількісного розподілу дикторів, залежності формант від соціальної приналежності мовців до відповідного соціального класу, кількість розподілу вживання окремих вигуків. Автором продемонстровано приклади посилення формант звучання відповідно приналежності до певного соціального класу, кількісне та процентне співвідношення розподілу формант звучання різних дикторів у представників різних статей.