(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Статтю присвячено розгляду синонімічних просторових дієслівних конструкцій з прийменниками коло та біля на позначення безпосередньої близькості щодо просторового орієнтира, які реалізуються за допомогою залежного родового відмінка іменного компонента. Визначено основні форми вираження локативного значення, а також групи залежних іменних компонентів формально-синтаксичної структури словосполучень.