(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена розгляду функціональних особливостей вживання складнопідрядних речень у сучасній англійській мові. Встановлено, що підрядні речення граматично залежать від головного, виконуючи в ньому функцію одного з членів речення. Залежно від цього вони поділяються на: підметові, присУДК:ові, додаткові, означальні і обставинні. З’ясовано, що найуживанішим видом підрядних речень є підрядні додаткові речення, а найменш вживаним видом підрядних речень є підрядні присУДК:ові речення.