(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті розглянуто дериваційні, структурно-семантичні й функціональні-стильові можливості узуальних та індивідуально-авторських ад’єктивних композитів з матеріально не вираженим суфіксом, що означують тварину за внутрішніми та зовнішніми характеристиками. З’ясовано їх місце, роль та сфери функціонування в сучасній українській мові.