(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена дослідженню українських народних загадок у фольклорній картині світу. Виявлено специфіку жанру, його взаємозв’язок з іншими фольклорними жанрами, проаналізовано природу мовного жанру загадки як складової дискурсу, розглянуто особливості функціонування мовного жанру загадки в різних типах дискурсу. Проаналізовано прагматичний потенціал загадок, описано ієрархічні властивості тексту.