(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена аналізу особливостей перекладу назв англомовних кінофільмів, що містять у своїй структурі культурноспецифічні компоненти та вербальні репрезентації фонових знань (ідіоми, метафори, інтертекстуальні відсилки) російською та українською мовами. Авторка статті розглядає не тільки три основні стратегії перекладу кінореалій, а і ті типові труднощі, з якими може зіткнутися перекладач у процесі їх адаптації.