(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті проаналізовано телеінтерв’ю українською та німецькою мовами з огляду на особливості особи інтерв’юера і труднощі, які виникають до і під час телеінтерв’ю. Виявлено і проаналізовано комунікативні девіації як відмінності в очікуваннях інтерв’юера у порівнянні з очікуваннями респондента й адресата. Здійснено класифікацію можливих девіацій у телеінтерв’ю і спробу варіантів їх усунення.