(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Сильвія Плат є однією із найоригінальніших представників американської поезії ХХ століття. Наскрізною темою творчості авторки є тема чоловічого придушення жіночої ідентичності, вимушеної коритися патріархальними законами і нормами, щоб уникнути вигнання з «раю» чоловічий традиції. У романі «The Bell Jar» Сильвії Плат докладно описуються всі фізичні та психологічні страждання головної героїні. Стаття присвячена вивченню лексичного наповнення концепту СТРАЖДАННЯ в індивіду- ально-авторському стилі письменниці.