(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена аналізу політичних ідей фемінізму, зокрема, захисту прав жінок. Для цього вибрано бінарну опозицію, представлену літературними образами Венери та Психеї, взятих із сюжету новели роману Луція Апулея «Метаморфози, або Золотий осел». Конфлікт між двома жіночими образами до певної міри ілюструє як головні ідеї, так і становище сучасного фемінізму. Розглянуто одну із ключових проблем фемінізму, пророчо передбачену давньоримським письменником – співіснування ієрархії та масовості.