(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена висвітленню семантичного значення запозичених елементів греко-латинського походження сучасної англійської мови з електричної інженерії, які виконують роль формантів у структурі складних термінологічних одиниць. У ході роботи було з’ясовано, що запозичені афікси забезпечують прозорість викладу змісту всієї одиниці та дозволяють максимально точно й стисло охарактеризувати зображуваний предмет, процес чи явище в аналізованій підмові. У процесі розгляду структури складних термінологічних одиниць було визначено місце розташування запозичених основ, що дає нам можливість стверджувати про їхнє переважне знаходження у препозиції, рідше − у постпозиції. Високою частотністю характеризується одночасне приєднання двох і більше запозичених елементів у структурі складної термінологічної одиниці.