(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Львівський державний університет фізичної культури, Львів. У статті розглянуто особливості утворення термінів для найменування професій у реабілітації на матеріалі французької та української мов. У французькій мові творення назв професій галузі відбувається за допомогою суфіксів -iste, -ien, -eur, -iatre та -ier; терміноелементів -logue та -thérapeute. В українській мові продуктивним є терміноелементи -лог та -терапевт, суфікси -ист / -іст, -атр.