(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Статтю присвячено аналізу лінгвістичних особливостей передачі образу і місця у суспільстві героя-письменника в умовах соціально-політичних змін у Квебеці у 60-і роки XX століття у романі Жака Годбу «Привіт, Галарно!», впливу соціально-політичного життя на вживання лінгвістичних засобів, варіювання французької мови у Квебеці, вживання англіцизмів; лексичних, граматичних та стилістичних особливостей квебекського варіанту французької мови у даному романі, які слугують засобом кодування фоностилістичних особливостей французької мови персонажів роману.