(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена дослідженню нерозривності вживання вербальних та невербальних засобів комунікації в японській культурі, аналізу конкретних прикладів їх нерозривного поєднання на фоні міжкультурної комунікації. Дослідження спрямоване на попередження культурних непорозумінь та культурного шоку під час спілкування українців з японцями, а також на подолання культурного та мовного бар’єрів.