(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена розгляду семіотичних знаків, їх значенню у творчій природі перекладацького семіозису. Переклад як акт семіозису генерує у свідомості рецептора за допомогою знаків мови перекладу смислові інваріанти, адекватний смисл, втілений автором у послідовності знаків мови оригіналу, що утворюють вихідний текст.