(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У роботі досліджено лінгвальні параметри англомовної інноваційної лексики соціальної мережі FACEBOOK. В результаті здійсненого дослідження визначено, що активними способами формування англомовних інновацій соціальної мережі FACEBOOK є афіксація, словоскладання, телескопія, конверсія, скорочення. У формуванні новотворів лексики англійської мови соціальної мережі FACEBOOK важливу роль відіграє механізм аналогії, коли нова одиниця утворюється за зразком вже наявної одиниці шляхом заміни в ній певного компоненту. З’ясовано, що певна кількість нових лексичних одиниць соціальної мережі FACEBOOK представлена семантичними неологізмами.