(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті порушено актуальне для початкового етапу вивчення мови питання викладання української мови іноземним студентам. На меті нашої розвідки маємо дослідити й узагальнити методи й підходи до формування мовних компетентностей у студентів, зокрема у граматичному аспекті. Важливим при цьому є застосування комбінованих методів і прийомів, різних видів практичних завдань у процесі засвоєння базової граматики української мови. Завдання нашої роботи вбачаємо у з’ясуванні основних проблем у вивченні граматичних парадигм української мови та шляхів подолання цих труднощів. Результати роботи можна застосовувати як під час підготовки до практичних занять з української мови, так і для самостійної роботи студентів. Висновок можна сформулювати як необхідність застосування комплексного підходу з метою успішного формування мовних компетентностей в іноземних студентів.