(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Наша робота є дослідженням фінансових інтернаціоналізмів у науковій та наївній картинах світу більшості європейських мов. Ми вважаємо їх фактором інтеграції професійної світової спільноти, але в той же час вони дезінтегрують суспільство на професіоналів і не професіоналів. Проте, концептуальна система, представлена не інтернационалізмом у наївній картині світу, об’єднує суспільство. Корпус фінансових термінів був отриманий з романських, германських, слов’янських, балтійських та одної з фінно-угорських мов.