(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена проблемі вимовного стандарту в американському варіанті англійської мови. Розкривається залежність варіативності американської вимови від соціально-територіальних та освітніх характеристик вимови. Мовлення освіченої частини суспільства розглядається як стандарт. Аналізуються три типи стандартної вимови: Південна, Північна та вимова Мідленду. Зразком американської вимови визнається мовлення дикторів радіо і телебачення, представлене загальноамериканським типом вимови.