(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Статтю присвячено вивченню ролі позитивних моральних емоцій у механізмах ідеологічного зсуву,що виявляється в ослабленні ідеологічної значущості релігійних чеснот і переході емоційного запалу Християнської ідеології до секуляризованої етики Вікторіанської доби. За допомогою якісного контент-аналізу встановлено поступове ослаблення зв’язку між релігійними лінгвоідеологемами та лінгвоідеологемами на позначення моральних емоцій вдячності, благоговіння, піднесеності, гордості та співчуття.