(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті «Глютоніми-символи темпоративного циклу «Українська весняна народно-календарна обрядовость» С. Руденко розглядається мовний та концептуальний симбіоз номінацій харчової сфери й знакових часових відрізків, що є формою вираження глибинних світоглядних уявлень українців. Підкреслюється, що символи харчового характеру маніфестують загальну ідею події, персоніфікуючи ситуацію в цілому та підкреслюючи важливість фонових знань і культурної компетенції.